REITTIKARTAT

Sivulle kootaan kaikki reitit ja muut kartta-aineistot hyvään järjestykseen. Reittikuvauksen merkitys on suuri, jotta kukin löytää itselle sopivan reitin. Kuvauksessa käytetään karttatiedon lisäksi sanallista luonnehdintaa sekä valokuvia. Kartta-aineistot on sekä ladattavissa että tulostettavissa.


Hepovuoren maastoon on alustavasti merkitty maastoratsastusreitti yhteistyönä Tampereen ratsastusseuran ja Koilliskulkijoiden kesken. Tarkoituksena olisi jatkossa rakentaa maastoon merkitty ja asiaan kuuluvin rajoitus-ja varoitusmerkein varustettu reitti ja näin turvata kaikille osapuolille turvallinen kulkeminen alueella. Tampereen ratsastusseuralla ja Tampereen kaupungilla on aluetta koskeva maankäyttösopimus.

Hepovuoren alueelle on Koilliskulkijoiden toimesta merkitty alustavasti virkistyspolkureitti. Tarkoituksena olisi rakentaa opastekyltein varustettu rengasreitti, joka merkataan selkein reitin suuntaa osoittavin värimerkein. Valmistuttuaan reitti helpottaa alueeseen tutustumista ja sen käyttöä. Molemmat reitit on kartoitettu Sport Trakkerilla eli se on hyödynnettävissä mm. älypuhelimilla.

Koilliskulkijoilla on kaksi reittisuunitelmaa. Mm polkujuoksijat ja maastopyöräiljät ovat tehneet  reittejä ja ne tullaan liittämään muiden alueen käyttäjäryhmien kanssa yhteiseen esitykseen. Alla polkujuoksureitit.


Polkujuoksureitit


Maastopyöräreitit

Ohessa linkki karttasivulle, jonne on merkattu polut vaikeusasteittain. Varsinaisia valmiita reittejä ei ole suunniteltu vielä.


Näsijärven rantareitti

Näsijärvi on yksi Suomen tunnetuimmista järvistä. Sen kallioinen ja kivikkoinen rantaviiva mutkittelee Tampereen keskustan pohjoispuolella. 

Uusi helppokulkuinen rantapolku alkaa Lentävänniemestä päällystettynä kevyenliikenteen väylänä ja muuttuu maisemapoluksi Rauhaniemen kohdalla. Polku on kivituhkapinnalla, jotta kaiken ikäiset ja kuntoiset voivat kulkea sillä turvallisesti.

Kauppi-Niihaman kohdalla reitillä on kuusi taukopaikkaa, joista kolmella on myös tulentekopaikka, katos, ulkokäymälä ja uimapaikka. 

Veneilijöille on kaksi rantautumispaikkaa, jonne pääsee ainakin pienemmillä moottoriveneillä. Tarkemmat tiedot saat infosta ja oheisesta retkeilijän oppaasta.

© Marko Kallio - Koilliskulkijat
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!